A 10-20 fős rendezvényektől az 500 fős óriás eseményekig mindenfajta/féle formában rendeznek tájékoztató fórumokat. Kifejezetten szeretek ilyen eseményekre menni, mivel az előadást követő kérdések, és főleg az azt követő beszélgetések azok, amik segítenek nekem abban, hogy egyre jobb legyen az előadás, egyre hasznosabbak legyünk, és valóban azokat a pontokat emeljük ki, amelyek fontosak a gazdálkodóknak, élelmiszer-előállítóknak.


 

A nagy érdeklődés miatt októberben és novemberben nyolc várost érintő ingyenes szakmai fórumsorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Miniszterelnökség, Agrár-Vidékfejlesztési Államtitkársággal együttműködve, amelyen bemutatják a Vidékfejlesztési Programban megnyíló pályázati lehetőségeket.

A Gazdablogon már korábban is tudósítottunk arról a Vidékfejlesztési Programról, amelyet az Európai Bizottság 2015 augusztusában fogadott el. A hazai vidéki fejlesztéseket ösztönző és célzó program 2014-2020-as költségvetési időszakra vonatkozik. Arra viszont mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet, hogy a jelenleg elfogadott Vidékfejlesztési Program rendkívüli változásokat vezet be a korábbi pályázati lehetőségekhez képest. Nemcsak a Program fejlesztési „fókuszpontjai” kerültek új alapokra, hanem a pályázati feltételrendszer is jelentős változásokon ment át.

A magyar agrárium jövője szempontjából létfontosságú, hogy a mintegy 1300 milliárd forintnyi forrást a hazai gazdálkodók, termelők és vidéki szereplők minél hatékonyabban fel tudják használni. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a Vidékfejlesztési Programban részt vevő potenciális pályázók jól el tudjanak igazodni az új szabályozási környezetben, ezért rendezzük ezt az országjárást, hogy minél többen megértsék a milyen újdonságokat tartalmazz a program.

Az ún. Vidékfejlesztési Program Roadshow októberben és novemberben nyolc várost érintő fórumsorozatot jelent, ahol a VP-ben megnyíló pályázati lehetőségekről kapnak tájékoztatást az érintettek. Zalaegerszeg, Kecskemét, Gödöllő, Pécs, Vásárosnamény, Békéscsaba, Pápa mellett, Debrecenbe is megrendezésre kerül a szakmai fórum, amelyeken helyszínenként 300-400 érdeklődőt látnak el rendkívül hasznos információkkal a szakmai előadók.

Aki érdeklődik a téma iránt, még van lehetősége részt vennie a következő roadshow-ok valamelyikén, a rendezvényekre a www.nak.hu honlapon lehet regisztrálni.

Békéscsaba, 2015. november 12.
Pápa, 2015. november 19.
Debrecen, 2015. november 24.