kalkulátor” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Palakovics Szilvia

Agrárpolitikai Szakértő

Számolja ki Ön is, mennyi közvetlen támogatást kaphat!

2015. május 05.

A támogatásigénylések idején a gazdatársadalmat leginkább foglalkoztató kérdés, hogy milyen összegű támogatásra számíthatnak majd az elkövetkezendő évben. Érthető is ez, hiszen egy üzleti terv, illetve egy jövedelmező gazdaság vetésszerkezetének kialakításához tudni kell, miből gazdálkodhat az ember.

A változó Közös Agrárpolitika, az új jogcímek bevezetése, újabb követelmények előírása, azok szankcionálása éppen elég bizonytalansággal sújtja a gazdálkodókat, érthető tehát, hogy legalább az előírások ellentételezéseként várható támogatási összegeket szeretnék tisztán látni.

Teljes cikk

Palakovics Szilvia

Agrárpolitikai Szakértő

Frissültek a 2015-ös támogatási összegek

2015. július 15.

Számolja ki újra, mekkora támogatásra számíthat és mérlegelje korábbi döntését!

Tegnap láttak napvilágot azok a közvetlen támogatási összegek, amelyek már a 2015-ös egységes kérelem beadások lezárultát követően, a kérelmezett adatokat alapul véve kerültek kiszámításra. Természetesen ezek az összegek még mindig csak becslésen alapulnak, hiszen a végleges fajlagos összegek kiszámítására csak a helyszíni és adminisztratív ellenőrzések lefolytatását követően nyílik lehetőség, amikor kiderül, hogy az igénylők közül kik lesznek a valódi jogosultak és hány felé kell osztani az egyes jogcímekre elkülönített támogatási borítékokat. De kétségkívül már ezek a számok már pontosabban jelzik a várható támogatási összeget, mint a kérelmezést megelőző, modellezésen alapuló kalkulációk.

Teljes cikk

Rezneki Rita

Agrár-környezetvédelmi szakértő

AKG csomag tervezése – megjelent az AKG kalkulátor

2015. október 22.

Sokan érdeklődnek a most induló AKG programról. Én személy szerint is sok kérdést kapok, az AKG-s előadásoknak is most van dömpingje, pörög a kommunikációs kampány.

A gazdálkodók egyre inkább kezdik látni, hogy némiképp megváltozott a támogatás logikája. Az új AKG rendszerének kialakításakor célként tűzték ki, hogy tudatosabb gazdálkodói döntés eredménye legyen az AKG-ba való belépés.

Teljes cikk