kiadvány” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

A fiatalok képzésén múlik a jövőnk – FAO kiadvány már magyarul is!

2016. november 09.

A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) olyan, magyarul is elérhető tájékoztató anyagot hozott létre, amely alkalmazásával a gyerekek és az ifjúság játszva tanulhat a klímaváltozásról, energia kérdésekről.

A „Klímaváltozás Jelvényprogram” (Climate Change Challenge Badge) egy olyan oktatócsomag, amely 5 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok részére készült, és olyan szórakoztató feladatokat tartalmaz, amelyekkel a játszva tanulás szellemében a gyerekek tájékozódhatnak a Földet érintő fontos klimatikus kérdésekről.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Újabb FAO kiadvány, ezúttal az élelmiszerbiztonságról

2017. február 10.

A múlt héten az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) publikált új kiadványt, amely a határokon is átívelő növény- és állat betegségek megállítását segíti elő.

A Gazdablogon Papp Gergely korábbi bejegyzése is egy olyan állatokat támadó betegségről szólt, amely komoly károkat okoz minden szempontból. Nemcsak az állatokat, de a növényeinket is könnyedén megtámadhatják olyan károsítók, amelyek veszélyeztethetik pl.: az élelmiszerek elérhetőségét (lásd: libamáj).

Teljes cikk