madártan” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Rezneki Rita

Agrár-környezetvédelmi szakértő

Madárbarát gazdálkodás – De miért éppen a madarak?

2015. június 03.

A bejegyzésben egy posztert szeretnék bemutatni. A munkahelyen kint van a falamon, akik bejönnek hozzám, szívesen nézegetik, ezért gondoltam másoknak is érdekes lehet.

A posztert a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület készítette, egy projekt keretében: a Svájci-Magyar Együttműködési Programból megvalósuló „Égig érő tanterem” SH/4/10 pályázat részeként.

Teljes cikk

Rezneki Rita

Agrár-környezetvédelmi szakértő

Madárhatározó gazdálkodóknak

2016. december 12.

Jön a Karácsony. Készülök rá, a karácsonyi-bevásárlós köröket sem tudom kikerülni. A legnehezebb dolgom általában a családom férfitagjainak megajándékozásával van. Kíváncsiságból már a böngésző keresőjébe is beírtam, hogy „ajándék ötletek férfiaknak”.

Mint kiderült erre is épül már egy iparág, ajándékozhatunk tárgyakat, vagy ami mostanában divatosabb, élményeket is. A témával foglalkozó honlapok szerint az ajándék, valamilyen alkoholt (főleg sör, esetleg pálinka), hobbival kapcsolatos dolgot (vadászat, horgászat), esetleg valami vicces dolgot jelent. Ha végképp tanácstalan vagyok, a vésztartalék ötletem veszem elő: na jó, legyen könyv. Ha lehet, ne legyen túl hosszú, jó, ha sok kép van benne, és nem árt, ha valahogy kapcsolódik a megajándékozandó életéhez, munkájához, érdeklődési területéhez (jelen esetben legyen ez a mezőgazdaság).  Ajánlanék egy ilyet: Terepi Madárhatározó Gazdálkodóknak. 

Teljes cikk