munkavédelem” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Munkavédelem, tűzvédelem - a mezőgazdaságban is kardinális

2015. november 20.

A mezőgazdasági munkálatok egész évben zajlanak a gazdaságban, még akkor is, ha sokan ezeket nem feltétlenül érzékelik. Igaz, hogy a nyár a munkacsúcs, az őszi időszakban zajlik a szántóföldi betakarítás egy jó része, a termény betárolása, de a tél folyamán kerülnek elő, az emberi egészségre igencsak nagy veszéllyel fenyegető metszőollók is.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig figyeljünk oda a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásokra, amelyek gyakran tűnnek felesleges aggódásnak. Még akkor is, ha nem egyszerű minden munkavállalót koordinálni és oktatásukat minden munkafolyamatról, minden eszközről, gépről megtartani, de mindenképpen el kell végezni, mert ezzel megakadályozhatjuk a bajt.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Munkavégzés a hőségben

2016. július 06.

A gazdák ugyan örülnek, hogy ebben a nagy melegben megfelelően csökken a termények víztartalma, és megkezdődhet az aratás, de a nagy hőség valójában egyben kihívást is jelent mindenkinek. Az emberi szervezet csak megfelelő odafigyeléssel képes a hőséget átvészelni.

A munkavédelem számos olyan tényezőre kitér, amely a munkatársak egészségét óvja. Ilyen tényező a hőség elleni védekezés, illetve az azzal kapcsolatos kötelező teendők is.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Munkavédelmi képviselő – azaz újabb változások a Munka törvénykönyvében

2016. augusztus 12.

A legjelentősebb, az agrár vállakozásokat is érintő változás a munkavédelmi képviselőkre vonatkozik. Az új szabályozás alapján, amennyiben a munkáltatónál a foglalkoztatottak száma eléri a 20 főt, kötelező munkavédelmi képviselő választása.

A munkavédelmi képviselőt a munkatársak megfelelően lebonyolított választás útján jelölik ki, amely lebonyolítása és a feltételek biztosítása a munkáltató kötelessége.

Teljes cikk