oktatás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Tudni, vagy tudatni, szervezzük meg, vagy hagyjuk szabadon?

2014. december 13.

Vidékfejlesztési szakértőként igen sok konferencián van szerencsém részt venni, ahol – legyen szó a vidékfejlesztésről, vagy a mezőgazdaságról, de akár az élelmiszeriparról is – valamelyik előadó, vagy hozzászóló szinte mindig felhívja a figyelmet a tudás, az információ jelentőségére.

Néhány nappal ezelőtt, egy Siófokon megrendezett nagyszabású agrárkonferencián a kutatás-fejlesztés képviselője beszélt arról, hogy a tudás mekkora érték ma a világban, de mit sem ér a felhasználó számára, ha ő nem értesül róla, ha nincs lehetősége megismerni annak tartalmát, azt senki nem jutattja el a számára.

Teljes cikk

Juhász Anikó

Kutatás-fejlesztési referens

VET-élkedő, avagy iskolai ismeretterjesztés mellékhatásokkal

2015. január 16.

A VET-élkedő, annyit tesz, hogy „Vegyél-Egyél-Tegyél” az egészségedért és 4+1 fordulón keresztül, jó fél évig a termelői piacok és az élelmiszerbiztonság témakörében adott feladatokat a résztvevő Pest megyei iskolásoknak.

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy REL (Rövid Ellátási Lánc) tematikus alprogramtervezés, amiről már sokat írtam, és amit a szabályok szerint széles társadalmi egyeztetéssel kellett elvégezni. Mivel mi ezt komolyan vettük, ezért sok termelői piac szervezőjével is egyeztettünk. Természetesen több esetben felmerült az a kérdés is, hogy jó-jó majd lesz egy támogatási program, de most-ma mégis miben működhetnénk együtt.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

A fiatalok képzésén múlik a jövőnk – FAO kiadvány már magyarul is!

2016. november 09.

A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) olyan, magyarul is elérhető tájékoztató anyagot hozott létre, amely alkalmazásával a gyerekek és az ifjúság játszva tanulhat a klímaváltozásról, energia kérdésekről.

A „Klímaváltozás Jelvényprogram” (Climate Change Challenge Badge) egy olyan oktatócsomag, amely 5 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok részére készült, és olyan szórakoztató feladatokat tartalmaz, amelyekkel a játszva tanulás szellemében a gyerekek tájékozódhatnak a Földet érintő fontos klimatikus kérdésekről.

Teljes cikk