tudomány” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Híd a tudomány és a gyakorlat között – egy szeminárium tapasztalatai

2015. március 18.

A szakmában egyre többször halljuk, hogy a gazdálkodók – mindenki által emlegetett – lemaradásának egyik legfőbb oka, hogy az új tudományos eredmények, fejlesztések csak késve, vagy egyáltalán nem jutnak el hozzájuk. Emiatt Európa-szerte kiemelt cél a tudomány és a gyakorlat egymáshoz közelítése, kapcsolatának kiépítése, amire számos konferenciát, szemináriumot szerveznek.

Ma már a tudomány képviselői is rájöttek arra, hogy csupán a különböző konferenciák összehívásával, a frontális előadások megtartásával csak nehezen lehet előrehaladást elérni egy-egy fejlesztési területen, ezért egyre gyakoribb a szeminárium típusú munkacsoportok szervezése, ahol az együtt gondolkodás és ötletelés a cél.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Üvegház a tenger mélyén

2015. augusztus 06.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer lehetővé válik, hogy növények termesztésére használjuk az óceán mélyét. Pedig egy olasz cég most meglehetősen intenzíven ezen dolgozik. Sok munka van még előttük, de az ötlet és eddigi eredményeik is nagyon érdekesek.

Az ötlet egyszerűen a hobbijukból adódik. A kutatást elindító család hobbija a búvárkodás. A sorozatos búvárkodások során felmerült bennük, hogyan lehetne kihasználni a tenger adta lehetőségeket.

Teljes cikk